Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Saturday, 30 May 2009

masabelumBUNUHkita

macaminiCINTAaku...

akucintadiatapiakupalingcintaDIAsebabsatuhariakulupaDIA
akurasaakubukanlagimanusia.silapsilapakubolehjadisepertihaiwan
dihutanbelantara.
DIAbagiakudekatdenganhatiyangsentiasa
bahagia
.akutahunakdapatyangserbagembirakenasabarsentiasa.
bilasabardandapat
hadiahDIAakurasahidupakusangat
bermakna.akutahuDIAselaluingatdansayangaku
sampaibilabila.manapernah
DIAtinggalkanakuwalausekelipmata
sebabituakumestibuatyangterbaikuntukDIAsebabaku
takmungkindapathiduptanpaDIA.
sebabbagiaku
DIAadalahsegalagalanya.

siapaDIA?

bak kata keua pelajar 08/09 masa last 1st sem tazkirah asrama:
awek ana siapa? awek ana ALLAH.


so, kepada sesiapa yang rasa dia ada cinta lain selain ALLAH, Rasul-Nya dan mak ayah dia, baik stop jelah. nak admire tu pendam jelah kat hati. Allah akan bagi jugak jodoh tu.

tak payahlah nak buat date sorok-sorok, kat tempat terpencil tu Allah nampak jugak. nak bagi benda yang tak perlu pun kat org yang kita suka tu tak payahlah. tak rahsialah. kan tak sweet. ustazah shahidah kata, kalau kita sukakan seseorang, baca doa dalam surah al-qasas ayat 24. Rabbi inni lima anzalta ilayya min khoirin faqeer. Hmm, SEMPURNA sangat ke hidup bercouple-couple ni? Oh, tak tahu pulak kan ada manusia boleh mati tak ada couple. Setahu ana, orang kahwin je mati kalau tak ada couple dia.

masa cuti ni rancanglah benda elok-elok. Allah tengok je kita. Allah kan al-Bashir.

jadi, nak ke kita ragu2kan nikmat CINTA DIA yang tak akan pernah pudar pun macam cinta manusia?

fabiayyi alaa irabbikuma tatamara. [QS 54:55]

semua benda yang Allah bagi percuma, tapi berapa saat je kita bagi kat Dia untuk ingat DIA?

ni pesanan hati dari hati yang perlu diingatkan selalu juga. sama2 ingatkan sesame kita!

-bak kata kata ustaz Ezaidin: La Taqrabul Ikhtilat!

[Takpe, takpe, waktu masih belum penggal kita. jom BERUBAH!]

7 comments:

sung said...

'kawan2 sajaaaaaaaaaaaaa....haha'

-icap akiem yg ckp-

Anonymous said...

duh. tu pun nak bising.

zamyafn said...

btul ape yg akhi 2 ckp...ana ade bc novel CINTA AIN NAQILAH....bg pngjrn n pnduan mcm mne cnta yg m'dktkn kte dgn Allah...xde indhnya nkmt p'khwinan klau da couple2 ni...buang mase jerk..

Hakim The Lanun said...

tengs sung
da hafal ayat ana eh
ermm tuh mmg prinsip ana
bwat kawan2 suda laa
kawan mmg LAGI bes dari ada psangan kapel
and kapel is yuckkks!
geli aih jiwang2 neh

duh said...

nak kawan pun ada had.

kalau tak, still ikhtilat.

+akufobia+ said...

wahaa.rindu ustaz ezaidin.lalala.

Anonymous said...

serius... ni isu serius!!!!