Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Friday, 2 April 2010

Ihtifal.

Just nak tanya, antum semua nak tak ada colour code waktu ihtifal nanti?

Kalau nak, what colour?

Macam tahun lepas, X-Gen buat merah.

Kepada sesiapa yang cakap kita nak mengikut-ngikut or tak ada pendirian.. Kalau ikut benda yang baik apa salahnya. anyways.. Nampak best semua pakai warna sama. Tangkap gambar nanti nampak smart, IMO la.

So, please. Some feedback?

*memandangkan saya bangkang cakap yang it's kinda hard untuk banin ada baju melayu yang sama warna, jadi pada banin, kalau tak nak tak mengapa.

*banat kalau nak buat we're down to blue,green or macam reunion hari tu.. Purple? Ramai yang nak purple~

*since terpinga in the shoutbox is making a big fuss and saying we're FORCING people and not being open minded, we are not forcing people. Just to make it clear, this is an opinion. If you want to wear purple, wear it. If you dont want to wear purple just for the sake of kami mengganggu keriangan, kebanggaan, keselesaan hari bahagia cik/encik... don't wear purple. Wear what you want to wear.

Thank you.

22 comments:

qurrah said...

hijau! :)

hitam putih merah dah dah tipikal. huhu.

Saya Bangkang! said...

nape bijak sgt nk menyusahkan org len.. katakanla, org tuh xder baju kaler yg ditetapkan..xkan die nk kna beli baju baru plak.. kalo baju kurung ok lg.. kalo baju melayu.. nk cari mane.. cbe pikir.. lg satu, x ke segan org yg TERPAKSA pkai bju warna len.. tu sume terjadi gara2 bijak pandai yg sebok nk mnetapkan colour code remeh nih..



Waahh, pdas kot..

Penyokong kpd Saya Bangkang! said...

Yeah, Saya Bangkang! You're absolutely right!

manusia.. said...

nak!! pkai bju biru.. baju biru mst smua org ade... tipu la lau xde baju biru... btw, banin mmg kne pkai bju melayu ke?? xkn x ley pkai kemeja.. lau kte tgk dr segi *tuut*, mmg menyusahkn lau ade yg x pkai cam cian diekn, but once in a lifetime kot 1 batch dpt pkai bju colour sme.. btw, nak tgk jgk korg bersatu, dr dulu keje korg dua asik disagree.. ape yg 1 side nk buat, mst lg 1 side x stuju... btul x??

manusia.. said...

tlpe plak.. korg 2 tu mksudnye, banin n banat..

Saya Bangkang! said...

Ye.. ikhwah mmg baju melayu.. ade tulis dress code die kat surat jemputan.. [kpd penerima anugerah]

zzz said...

kita buat macam reunion banat hari tu.
putih+[ape2 kaler yg korang sukeee]
amacam? smart owh...

hitam+ape2 kaler dah biase sgt org buat...

Farhana Zain said...

saya bangkang: oh,terima kasih atas pendapat anda. Ana pun tak terfikir, baju melayu mahal. I sense that you are a he. Jadi kalau benda ni menyusahkan banin, korang tak nak pun tak pe. Banat maybe senang sikit. Sorry tak memahami keadaan korang.
Tapi kalau siapa banin yang ada, and nak join.. Boleh la kot. Colour code remeh ni baru cadangan, jadi belum perkara tu belum terjadi.

Tak pedas pun.Saya seorang open minded. At least someone cares to give his opn.Thanks again.

raden: hijau?nanti kita pertimbangkan

manusia: biru? *same answer as top*

maziah: Macam best gak idea tu. reunion banat.. tapi putih?tapi baju kurung susah nak yg ade mix putih, unless semua nak pakai tudung sekolah. Hehe.

Anonymous said...

hmm, X-gen memang satu hati. (masih teringat siapa yg pakai baju merah... semua! huhu)

batchsebelas?

FataL1ty said...

hahahaha.. lawak pulak.. yg ko sebok nk menyemak kat sini pehal? dh la pengecut, bacul.. letak Anonymous.. ttibe plak nk timbulkan isu antara generasi nih.. sensitif giler beb.. stiap generasi ade kelebihan.. (tgk la sape yg pecah rekod.. batchsebelas! Hoho, take that!!) Puas ati? So, skang nih.. lebih baik ko diam, wat keja ko n hal ko.. sblm prtengkaran nih berlarutan.. dah.. bla.. lg cpt lg bgs..

Anonymous said...

salam.
moga kata2 ini terhindar dr bisikan syaitan...

astagfirullah....
FataL1ty,knapa anda cepat melatah?

berkatalah gna akal bkn nafsu hai manusia bijak...

memang stiap generasi ada kelebihan dan kekeurangan...

tak semestinya kita boleh capai kejayaan sekarang kalau tiada sokongan dan kejayaan daripada mereka yg terlebih dahulu melaluinya...semua itu adalah rezeki drpd-Nya...jgn takbur,nanti lebur!

Seingat ana dulu,akak2 xgen je yg pakai seragam...abg2 tak pakai pun...jadi,terpulanglah...kan farhana hanya mencadangkan...bersyura lah...kalau setuju cakap dgn baik..kalau tak setuju pun cakaplah dengan baik...tak rugi pun..

iman di hati,kesannya pada diri sendiri...

wassalam...

FataL1ty said...

"hmm, X-gen memang satu hati. (masih teringat siapa yg pakai baju merah... semua! huhu)"

tau pn jgn takbur.. yg anda post kenyataan di atas kenapa ye??

dn di akhir post.. prtnyaan

"Batchsebelas?"

kalo dr segi lenggok bahasa mmg bunyinya tersangatlah sarkastik..

malah, knapa anda cbe masuk campur..

baiklah, mgkin btol saya yg cepat melatah.. buruk sangka.. saya mohon maaf.. maybe, i'm just being over-protective.. so, please forgive me..

anggaplah xda apa yg berlaku.. berakhir smpai di sini saja..

rafflesia said...

hmmmm....t'ingin nk tengok kte sume b'satu dr sgi wrna bju...stuju ngn qurrah ...sbb hijau nmpak smart n melmbgkn kmengn+kejayaan:D

duhai btchsblas syg:kte pakat wrna yg majoriti ada..then, try utk cari n pkai(since this is our last official gathering)...tp xde la WAJIB..klau xde,pkai la yg lbeyh kurg mcm colour tu...

skadar pndapat...klau sume dpt b'krjsame..tu yg t'baek;D

qurrah said...

yep, amik colour yang majoriti orang ada. biasa kan biru, atau lain-lain.

ana tak kisah, asal Allah redha.


insya-Allah, Allah redha.

kpd anonymous, tkasih utk muhasabahnya.

kpd fatality, hmm, kita semua punya pandangan masing2 kan? sebab tu pentingnya syura.

qurrah said...

yep, syura. bukan demokrasi. (fahima, social sci sians politik?? heheh..)

rafflesia said...

qurrah: hehe...sori x balas mesej..x abis lg buat research psl career tuu..

zach said...

farhana,xperlu la kantoikan sape zzz.dui3...

huhu.ok.klu gitu,kite syura la...hebahkan kat fb la.kn kite ade group kat fb... ;D
kat cni cam xmeriah sbb skrg ni musim fb...

lanun terlampau said...

huhu.kalau nasihat menasihati tu kira masuk campur eh.
ok, terimas kerana fahamkan saya.tak sia-sia saya belajar di smih

er er yang takde main pinjam-pinjam takleh eh.

Farhana Zain said...

x-gen: ana tak marah, ana faham. saudara/ri sekadar mengatakan. tak da yang salah. hehe.

fatality: okay, ur comment is hugely appreciated. thank you.

fahima: thanks for the comment.

raden: and your's too.

maziah: tp post kat sane pun cam xde org nak layan.

akiem: macam agak setuju. tapi tak nak menimbulkan apa2 pergaduhan, so jom kita neutral saja.

me said...

x nak biru..nnt same cam dak2 pki bju rasmi..kalo cmtu bek pki bju rasmi...hehe.

ungu ok gak.
vote 4 purple! yeahh..

Sokong Saya Bangkang said...

saya bangkak!!! susah la...nk kne carik bju lg...tinggal bpe hri je...lg2 yg jauh...nk pinjam kwn pnye bju pun susah...nk minx kat member luar segan...

Anonymous said...

siap suruh segan sdr sayang~