Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Wednesday, 7 April 2010

Toksoh ggaduh

Assalamu'alaykum semua!

Rasanya dah lama tak post kat blog ni... Hoho.

Seperti yang kita semua boleh lihat di cbox dan di ruang komen, isu yang sedang hangat diperbincangkan ialah tentang pakaian ihtifal. Hmm... Pada pandangan ana, benda kecik macam ni takyahlah gaduh-gaduh. Kan korang semua dah besar...

Kan farhana dah kata, tak wajib pun nak sama warna. Sekadar guideline untuk memperlihatkan keseragaman dan kesatuan. Kalau antum rasa nak cari pakaian dengan warna tertentu ni menyusahkan diri sendiri, takpelah. Tak ikut pun takpe. Tak salah. Tapi tak perlu kot sampai nak berdebat. Relax. Cool. Asalkan ikut apa yang sekolah minta, (baju melayu/baju melayu, kemas, tudung labuh, dsb) semuanya OK. :)

Hmm... Jadi sekarang, tema kita PURPLE. Semua orang dialu-alukan untuk ikut. Tapi kalau tak boleh pun tak apa. Tak salah. Ok?

3 comments:

+akufobia+ said...

baik tak payah bubuh tema warna.supaya nanti kang yang takde warna purple tak rasa diganjilkan sebab terwarna selain purple.warnawarni la jom.lalala.

lanun terlampau said...

ada baju melayu kale warna warni eh
kalau ada nak gak try
betul-betul mencapap.

+akufobia+ said...

err.bukan la warnawarni.kalau ada pun tak nak pakai.macam keling.tak.nak.kiranya warna bebas la.tak kisah la nak pakai warna apa pun.tapi kalau semua pakai warnawarni kan colourful sikit majlis tu nanti.(best kot.)