Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Thursday, 18 October 2007

Ayam Mati

Burung Murai kat dapur Wan

Assalamu'alaykum semua!!

Masih belum terlambat untuk ana ucapkan Selamat Hari Raya! :D
Raya.. raya.. raya.. Apesal ntah sekarang ni tengah takde mood nak menulis. Ana ingat lepas ana post hari tu ada orang lain post pulak. letak kad raya ke ape ke... Alealeale.. Ayuhlah mengupdate blog. Kueng2.

Hari tu masa ana nak balik sini, jalan jam. Lama betul. Adalah dalam 15km. Pergh. Ingatkan ada accident maut ke, ape ke. Sekali tengok2 ada lori ayam accident. Ceh. Bersepah ayam. Ayam mati. Kesian. Sempat amik dua gambar je tu pon tak berapa jelas sebab dah malam.

Kesian ayam mati. Sampai jam lama gile. Pergh pergh.

Ana nak letak gambar raya.. Hehee...

30 Ramadhan.

Kami bertolak pulang ke Senawang di pagi hari. Jalan agak clear kerana ramai orang sudah pulang ke kampung semalam atau kelmarin. Kami? My mum oncall lah semalam.

Sampai di Senawang. Atuk ngan Wan tengah buat lemang. Atuk prepare beras, Wan prepare buluh. Kami pun memulakan operasi raya! Heheh..

Kat bawah ni api rendang.



Ni dapur atuk. Lemang kat dapur kiri. Cara masak lemang atuk lain drpd yang lain. Sebab atuk bijak. Hehehehe..

Pagi raya.

Pergi masjid Taman Marida. Solat raya. Amik gambar. Balik. bersalaman. Sesi fotografi. Lepas tu makan2. Pastu pergi Kota. Kota ni kampung Arwah Moyang dulu2. Kat sini ada Wan Induk, adik atuk.

Ni kat depan rumah moyang.

Pic: Hafiz, Adik, Kakak, 'Asim, Yeop, My dad, My mum, Mak Long, 'Ammar, Yours Truly

Kat Kota penat melayan budak2 kecik. Hoho.. Untuk pengetahuan semua, saya anak kelima, cucu kelima dan cicit kelima (agaknyela). Best tak? Jadi sedara saya kecik2 lagi. Kat Kota ni ada 11 second-cousin. Paling tua 6 tahun. Huii. Mereka ini kanak2 riang yang jakun tengok kamera.

Kerana saya takde sepupu kat Neg. 9 ni, jadi saya pun kawan2lah dengan duapupu saya ni. Nilah koleksi duapupu saya.

Faizah

Kak Yong

Faiz yang Comel

Melissa

Hari Ahad pulak berangkat ke Ipoh. Kat sini ada dua orang kazen. Huakhuk..

Ivana Qartika, Ira Maya Qatrina

Lemang (Takde kerja nih... Haha)

Hari Isnin pula, abah buat gathering anak Perak. :P Cuba tengok gambar betul2 dan cari muka yang dikenali. Hehe. Click to enlarge.


Selasa. Home. Aleale...


Kami pemandu berhemah. (Berapa saat je tahan haha)

Dah sampai pun... Singgah dinner kat Ayub Taman U.

Milo kat Ayub.

The End. That's my story. Korang pulak cerita. Asyik I je menulis di sini. Kome tak bosan ke? Ate teman je nulis... (testing bahasa perak :P)

2 comments:

safiahkd said...

huh jeles ah tgk u punye gamba.. lawa.. kamera ana dahle rosak, kene curik plak tuh tanpe sempat nak upload gamba.. sedih2..

tmah said...

u, hari tu i tulis komen tapi apekemende ntah jadik ghaib plak komen i. takpe takpe... u toksah jeles tengok gambar i, u belilah kamera baru. huaha!! nikon ke conan eh canon S5 IS plak ke. pergh serunuk. u kan banyak duit raya. eh lupa lak. you kena rompak. aleale. saya pernah merasa tragedi kehilangan kamera sat ketika dahulu. sedih gile.