Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Friday, 5 October 2007

sO whAt nExt?Darihal PMR lagi ?

PMR dah habis... Segala pengalaman sepanjang PMR separuh dah terkubur dalam ingatan..separuh lagi terlekat kemas dalam memori ini...huhu..kita dah MERDEKA!!MERDEKA!!MERDEKA!!! Tapi bukan Merdeka yang disambut di Stadium Merdeka tu..huhuhu.... ^_^

Hmmm......happy tak terkata...(cakap dalam hati je...)..... Wajah-wajah paper2 yang dah meninggalkan kita mengisi ruang tubir mata.... Satu persatu kertas periksaan PMR 2007 berlegar-legar kat sudut mata ini...haha..(macam la nampak.....) ^_^

TAPI....Tapi....Tapi......kalau ada yang frust bila check soalan....(eh?semua mesti ada buat mistake kan?) So....nasihat daripada seorang Pakar Motivasi yang sedang menulis di ruangan blog ini,tak usah rasa frust menonggeng ibarat kerbau putus Cinta...Tak usah dikenang lagi bait-bait soalan yang mengelirukan sistem saraf kita...Tak usah dirindui paper-paper exam yang sudah dalam perjalanan nak berjumpa dengan pemeriksanya....Tak usah dikenang!

Biarkan segalanya terkambus bersama kenangan....all have happened!..Sekarang ini,tawakaltu AlaLLAH...Remember ye!kap...ba....ro....kaf...alif.....ta...nun....sebut????.........KEBERKATAN!!!Ingat tu ya..... ^_^

dan tidak bermakna apabila habis je kita melalui saat-saat genting selama lima hari ini kita terus melupakan ibadah.. kalau dulu rajin buat solat,minta tolong ALLAH.... teruskan amal ibadah itu 4 ever and ever! Jangan ditinggal especially yang Wajib.....repeat....WAJIB!!

apa lagi yang dicoretkan dalam ruangan blog ini ...macam dah tidak ada perasaan....huhu..tengah belajar untuk tulis secara skema mengikut format yang telah ditetapkan......Jangan dipersoalkan mengapa?kenapa?bagaimana?...opss....Kenapakah?Mengapakah?Bagaimanakah?huhu....cuba mahu...opss...mahu mempraktikkan penulisan skema dalam apa-apa sahaja wadah yang diceburi....hahaha.....testing-testing 1,2,3......testing once again...

haLoo.....anybOdy hOme???!!!haLoooo????hALooo??? Oh....tersalah rumah eh...."maaf ye mak cik.."dengan penuh santun,langkah ku hayun menuju ke ruang-ruang khayalan....

semakin laju hayunan langkah,semakin kencang angin bertiup...(ada ke format hipotesis ini?)haha...hipotesis yang tak ada kena mengena.....di kala matahari terpacak atas kepala, tidak terasa bumi ini sedang berputar sehingga menyebabkan pembiasan angin lazim, pasang-surut laut dan kejadian siang dan malam 24 jam.....

Pakar Saintis suatu dahulu mencadangkan bahawa bumi ini berbentuk sphere...not hemisphere..not prism......BULAT! Bumi yang terhampar buat manusia ini tidak akan selamanya kekal sama ada di tangan kanan...mahupun di tangan kiri...

Dan kehidupan yang dilalui bukan mudah ibarat 1 + 1=2..Walaupun nak menghafal formula a+ a =2a .......m + a....volume cylinder dah sebagainya...Life is more that that....there are a lot of adversities around us....Walaupun bukannya mahir sangat untuk bertutur Bahasa Arab

(ana...anti...itu memang Insya-ALLAH tahu)..^_^ tapi,kekurangan yang dimiliki bukan penghalang untuk kita berkomunikasi dengan pedagang-pedangan yang datang berdagang di Tanah Melayu seperti pedagang dari Arab...sepatutnya kita berbangga kerana Malaysia terletak begitu strategik untuk menarik pedagang-pedangang masuk...

Kita juga seharusnya bersyukur kerana pokok bakau api-api menjadi pelindung semulajadi (kalau betullah nama pokok itu...) ^_^ Tidakkah terselit sedikit dalam hati betapa beruntungnya kita menjadi wrganegara Malaysia! ^_^ Moga segala apa yang diperoleh semasa hayat mu akan dimanfaatkan biar segunung lautan tohmahan yang dilemparkan oleh masyarakat sekelilingmu...ALLAH AKBAR!!

Cuti ini rajin-rajin la belajar menjahit cross-stitch(bak kata kawan ana) ^_^....jahitan lilit ubi yang mempunyai support system yang tidak pernah diketahui asal usul...(tak wujud pun pokok lilitan ubi tu...pokok kayu ubi adalah) ^_^...

Hidayah itu akan dicambahkan ke dalam hati orang-orang yang beriman...Avoid makanan Haram kerana kesannya,IBADAH menjadi tidak sempurna bahkan solat yan dikerjakan secara sambil lewa akan

dibawa naik oleh para Malaikat sesudah itu akan dilipat-lipat ibarat melipat baju buruk dan dicampakkan ke muka kita..(sumber sohih daripada buka Biomekanikal Solat).....


truly from:F sQuared EntErpRise! ^_^

2 comments:

aisyah... said...

pergh..
sedap mata ana menatap apa nt tulis..
lengkap semua subjek yg ana belajar bertahu tahun dari sains sampai Ert sampaila sejarah huh

safiahkd said...

tau xper. sampai dah nak sume buku die sumbat dalam satu entri pendek nih.. hebat la.. tabik2.. $_$ -tiru izzah