Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Sunday, 30 August 2009

IKHTIAR UNTUK SPM...!!

Assalamualaikum.....


Di sini ana nak memberi berita baek kepada semua warga Batch 11 Smih...
ada sahabat ana bagi website nih kat ana...die kata die nih jual soklan ramalan...
ana pon bukak la dan belek2...
ana tgk soklan die jual harga rm200 lebih...wow!mahalnyer...
lantas terfikir...
ni kalau kongsi satu batch pon leh gak...tong2 la...murah skit....
nak kata kita spend skit utk mende yg mungkin akan memberi manfaat yg besar pada hari SPM kelak...kalo tak kuar pon...baru rm5/6 je kan...
so ana kata why not...kita cube la...
kalau kluar kita untung...kalo tak kuar...baru rm5/6 inggit...daripada beli topup...takpon komik ker....


SO, ape pendapat anda....adakah kita mahu amik peluang nih???

ana wat calculation skit...

time ana wat post nih tgh offer merdeka...

so, 

RM200 x 2 (science dan sastera)
=RM400/117 orang
=RM3.41

kalau miss offer nih,

RM230 x 2
=RM460 / 117 org
=RM3.90

BERBALOI kan??

ana amik RM2 la utk fotostate ketas tuh nanti...kalo cukup la...

SO, ana amik RM6 sorang boleh ker???

fikir2 la...sebelom offer nih berakhir....

nih web dier..


sekian, wasalam...

10 comments:

nadzri said...
This comment has been removed by the author.
icapp said...

aku oke je
bukak web nya mcm byk je yg kena
walaupun aku tak pernah caya ngn soalan spot since dr pmr
tp oke la untuk buat latihan2 ni
kesimpulan, saya setuju dan sedia untuk berkhidmat.

+akufobia+ said...

siapa nak angkat tangan.buat poll.vote.poll sehari sudah.

imran said...

ok, smart gak

Naffy El-Jauhari said...

tak caye pon takper...bape sen la sangat kan...tak rugi...

zzz said...

ehem.utk org tu yela bape sen sgt...
bln pose dahla xde elaun makan

Anonymous said...

suka ati la...

tp, jgn b'harap sgt dgn benda nih...
Baik baca sume topik... n sume subjek...

nanti jadila... BELAJAR KERANA PERIKSA... (Exam-oriented?)

SPARK said...

takkan la rm6 pon jadi beban sangat...daripada beli topup ker...ke takde phone...atau boleh mintak ayah...ayah mane yg marah ana mintak duit utk wat blaja....kalo ade suh ayah die jumpe ana....

SPARK said...

nih sbagai bantuan jer...takkan la disebabkan mende nih je niat kita terus terpesong...baik2 niat kerana Allah dapat nih jer terus automatik tukar niat sbb peksa...jgn la zalim sangat cam tuh...

pulasari said...

salam

kepada anda2 yang bakal mengambil SPM, :) semoga berjaya dalam peperiksaan nanti, insyaAllah.