Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Wednesday, 2 January 2008

cadangan..cadangan

assalamualaikum,

kepada ikhwah dan akhawat batch sebelas yang dihormati sekalian,

ana nak buat satu cadangan..bende yang ana fikir secara spontan mase sebelum nak tidur.

Qiamullail tingkatan empat 2008

nak buat tak?

kenape ana nk buat Qiam awal2 tahun?

sbb kite dah tingkatan 4
maknenye kalau kite tingkatan empat kirenye kite yg conduct sekolah tuh. bukan hanya kepimpinan yang conduct tapi semua batchsebelas. kalau kite bagos dan berkaliber, maka sekolah pon akan berkaliber. kalau kite lemah dan tak bertanggungjawab dalam handle sekolah, nanti sekolah akan jadik kelam-kabut.

selepas itu
ana nk buat Qiam nih jugak sbb nnt mesti ade yang masok batch kitekan? kite bleylah kenalkan pd mereka mcm mane Qiam sbenanye di samping boleh eratkan ukhuwah sesama batch. kite
bley kenal mereka secara mendalam.

tambahan,
kite bleylah rancang nk buat program ape utk tingkatan 4 lepas nih ramai2. pastuh kite bley muhasabah batch kite ape yg kite buat tahun lepas salah dan perbetulkan salah kite utktahun nih sempena awal muharam yang akan datang dan berazam jadik yang lebih baik.

lagi,
kite bley eratkan ukhuwah. kite boleh sama-sama tegur sesama batch biar batch kite selaras dengan moto batch sebelas...

BERGERAK SEIRING MENGGAPAI HARAPAN.

tuh je objektif yg ana rase kukuh jugaklah.
kite bley bincang nnt sape jadik ajk yg lelain.
ntahlah, kalau rase cadangan nih ok...
responlah ye dekat shoutbox tepi tuh.

ana nak batch kite jadik yang lebih baik tahun nih.
insya-Allah kalau semua berusaha nak mencapai ke arah tu.
walaupun takde jawatan ataupun ape2 je
jangan risau
anda masih boleh memberi sumbangan idea.
kite satu batch..jangan bandingkan diri kite semua.
semua orang same..

maaf bagi lambat esok nk sekolah baru bagi.
baru dpt idea nk post kat blog batch.

tuh je
assalamualaikum.


6 comments:

tmah said...

hehehe... cam bernas...

Raden Qurratu'Aini said...

macam ke, atau memang ya, kak tmah? hehe...

iMr said...

SETUJU!

najihahmn said...

hmm..bagus..boleh dipertimbangkan. cuma, awal2 thn ni, takut sek sebok dgn xtvt2 lain...

ZuBaYr said...

Insya'Allah bleh2..bgs.. tp ana rasela... kita tunggu kita semua ni settle dulu (klas kita dsb). ana cdg mgkn kalo nk buat tu lps UB1(cdgn je..) sbb awal2 ni kt kan nk biasakn diri ngan F4 dan sbjek2nya...

safiahkd said...

best2.. rindu pulak buat aktiviti sesame batch..