Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Friday, 18 January 2008

untitled

assalamualaikum... alealeale lame dh x post...
just nak share something I found while surfing,


Huang Chuncai poses before his second operation to remove his tumours, which currently weigh around 10kg (22lbs), at a hospital in Guangzhou, southern China's Guangdong province, January 3, 2008. Huang, a 32-year-old native from a remote village in China's southern province of Hunan, says he is relieved after a part of his facial tumours, which originally weighed about 23kg (50.7 lbs), was removed last year. His second operation will remove another part of the tumours, which weighs 4.5kg (9.9lbs). Huang suffers from Neurofibromatosis, which is a genetic disorder of the nervous system that primarily affects the development and growth of nerve tissues. Picture taken January 3, 2008.




berat mata memandang, berat lg bahu yg memikul (fuyyo ana gune peribahasa!:P) kite yg ade muke yg sempurna bentuknya, mata, mulut n hidung spatutnye bersyukur dgn ape yg kite ade.. walaupon kalau nk compare ngan org lain, maybe kite ni kulit x le secerah mane, hidung x semancung shah rukh khan, pipi tembam , jer-a-wat di merata-rata tempat or mcm2 lg bende yg kite x puas hati dgn rupe kite, but at least kite ADE MUKE..

kdg2 kite terlalu pikir psl kekurangan yg ade pd diri, sampai terlupe yg sbnrnye ade org yg lebih menderita... in a nutshell(ewahh), bersyukurlah dgn ape yg kamu ada! dn jgn lupe utk sentiasa berterima kasih kpd DIA yg menganugerahkn atasmu apa yg kamu miliki skrg!

just sbg peringatan utk semua yg membaca dn jg utk diri sendiri!

4 comments:

taqwaforever said...

salam~ betul tu cakp anti, piah. tp hati ana pertama kali mengatakan tidak benar (tentang gambar ini) ana lihat seperti diedit oleh mana2 pihak. tak tahulah knp. ana pun tak tahu btul ke x. tp betul ckp anti dan semu tazkirah yg anti beri. ok wassalam~

taqwaforever said...

eh silap ni bukan piah yg bg mesej, rupanya nemo. betulkan nemo. ok wassalam.

nemo/piah heheh said...

waalaikumslm~ haha, secara jujurnye, lps ana bace comment nti baru t'detik hati nk find out sbrnye die ni fake ke x.. tp bile type name die kt google, byk article yg tulis psl die.... cube try bukak nih http://www.metro.co.uk/weird/article.html?in_article_id=58496&in_page_id=2
ape2pon,
Allahua'lam

MardhiA said...

harus bersyukur dgn apa yg kta ada..hurmm...sedey baca kesah mangsa tuh..