Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Sunday, 24 February 2008

esok sekolah

Assalamualaikum..

Author blog ni dah ramai.
Jadi, ana harap lepas ni ramailah yang rajin nak post sesuatu kat ruangan sebelah kiri yang selalu orang kate xde mende.

Untuk sesiapa yang masih confuse,

1) kalau nak post, sile buat tajuk.
2) tarikh dan masa akan automatik keluar sendiri
3) penaip berhemah pun automatik gune username author
4) dekat tempat post, ade tempat untuk letak label, atau tags. labels nih untuk nak memudahkan sesiapa untuk nak carik balik post yang die nak contohnya pasal rehlah etc.. kalau tulis post, nak letak lables atau x terpulang.

kepada admin,

1) kalau nak ubah design blog nih, pastikan segala archive tak hilang.
2) pastikan jugak shoutbox xhilang
(due mende kat atas nih pernah terjadi dulu. jenuh nak betulkan balik)

3) pastikan kalau nak tambah apa2 kat blog nih, jangan sampai blog ni jadi berat. susah bagi mereka yang internet connection agak lambat. nak loading nanti lame..
4) jangan buat design terlalu serabut. sampai tulisan kat post susah nak baca dan sebagainya.

kepada semua,

1) kalau nak komen kat shoubox/ kat tempat komen, sila guna bahasa yang baik-baik sikit.
2) kalau boleh, nak buat nama samaran tuh jangan pelik sangat. ntah pape.

3) ramai orang yang mintak gambar masa rehlah, bowling, sukan dan lain2. tapi bila ana letak dekat flickr, orang marah pulak, suruh delete. jadi, sebenarnye, ape yang korang nak? nak gambar atau xnak? tak berapa faham. tak kan nak suruh ana pas pendrive. bahaye tuh. virus dimane-mane. jadik, ana nak tanya, nak adekan flickr tuh atau nak delete?

4) kepada sesiapa yang ada jadual untuk apa2 kelas pun, boleh x postkan kat blog nih?

Sekian, segala kerjasama didahulukan dengan ucapan terima kasih (ayat karangan surat rasmi).

5 comments:

nemO said...

ana cadangkn, sape yg nak gambar tu, sile email request anda kpd email batchsebelas, so admin bolehla poskn gamba2 tu melalui email...

safiahkd said...

nak send lalu email susah, lagi2 kalau banyak gambar. dan kalau ramai orang nak gamba, nak send gune email pade semua orang? lambat..

Hakim The Lanun said...

ana cdgkn lak, better letak jer kt flickr 2....
sng cket kije...
err, ana request jadik author, tp x tau nk post ape, sbb ana ad blog sndri...
so, x tau nk wtpe...
nk wtpe ek??

safiahkd said...

ana pun sendiri kadang2 tak tau nak tulis ape kat blog ni. heheh

alifah said...

tulis jelah ape-ape yang best. flickr? taruk gamba yang sopan-sopan dahlah. setuju jugak tak pas-pas pendrive sebab virus berlambak.. lagi-lagi brontok. nnt kene format komputer.(dah ade pengalaman 2 kali) kalau org nak gamba yg posing-posing, burn je dalam cd. habis citer. takde virus.