Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Thursday, 21 February 2008

Jalan Juang

FINAL DAY at LAST!

heheheheheheh muke bahagie... esok hari last ujian!!

stakat ni UB mcm boring sebab asyik2 jwb pekse, boring pastu tido... haha.. oh baru teringat bahawa jaketku telah tertinggal di dalam dewan, sile jgn rembat....

apesal ana merepek kat sini... okeh tukar mood. serius dan skema.

Kepada semua pelajar Form 4, teruskan perjuangan! :D

Marilah kita bersusah-susah di dunia, bersenang-senang di akhirat nanti...

Biarlah fizikal kita penat dengan kelas tambahan, qiam, aktiviti, mukhayyam, latihan sukan, tambah dengan homework lagi, tapi jiwa kita terisi dengan tarbiyyah... Bak kata sorang ustazah tu yang nama dia start ngan huruf M, ya tepat sekali tekaan anda, itulah dia kakak ipar ana (sila kembali ke mood skema...) katanya, "Perjuangan tak kenal erti susah.."


Perjuangan kita bermula di sini.... SMIH!


Oh ye tahukah anda bahawa yuran SMIH dan SRIH telah naik? Jadi hargailah setiap detik di SMIH, bak kata ustaz anuar kepada 2 thiqah 2006 dalam kelas yang bercat merah dan oren (huhu rindunye..), "Carilah permata sebanyak mungkin di sini sebab permata-permata inilah yang akan menerangi jalan antum di depan sana......"

Jadi selamat berjuang kawan-kawan!

Terimalah... Izzatul Islam, JALAN JUANG



Sabarlah wahai saudaraku

Tuk menggapai cita

Jalan yang kau tempuh

sangat panjang

Tak sekedar bongkah batu karang


Yakinlah wahai saudaraku

Kemenangan kan menjelang

Walau tak kita hadapi masanya

Tetaplah Al-Haq pasti menang


Tanam di hati benih iman sejati

Berpadu dengan jiwa Rabbani

Tempa jasadmu jadi pahlawan sejati

Tuk tegakkan kalimat Ilahi


Pancang tekadmu

Jangan mudah mengeluh

Pastikan azzam-mu smakin meninggi

Kejayaan Islam bukanlah

Sekedar mimpi

Namun janji Allah

Yang Haq dan pasti…!!

2 comments:

hasanuddin mohd said...
This comment has been removed by the author.
Hakim The Lanun said...

bila yuran semakin naik
duit poket kami semakin berkurang