Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Sunday, 23 March 2008

GT Expedition 2008

Gunung tahan. Mesti ramai yang ternanti-nanti kisah gunung tahan. Haha... Masalahnya ana malas nak menaip. :P

Terlalu banyak pengalaman manis, terlalu banyak pengalaman, terlalu mendalam ertinya ya Allah tak tahu nak cakap apa. Bersyukur sangat-sangat sebab Allah telah memilih ana untuk berjuang dalam medan ni.

Kata orang bukan calang-calang orang boleh mengharungi rintangan menuju ke puncak. Sedangkan pendaki gunung everest berpatah balik sebelum satu perempat perjalanan... Tapi orang buta pun boleh sampai ke puncak. Macam-macam yang abang-abang guide cerita.

Cabaran demi cabaran. Hujan, injuries, kepenatan, kesejukan dan pelbagai ragam manusia. Beban yang tergalas di bahu mungkin melebihi 10kg bagi banat dan mungkin mencecah 15 kg bagi banin. (Bawak khemah) Hampir 100km berjalan kaki, mengharungi belukar, mendaki sekurang-kurangnya 27 bukit, 7 gunung, 7 sungai dan bermalam di 7 campsite berlampukan bulan dan bintang...

Cabaran mental paling utama. Huhuhu.. Ape lagi bila semua orang mentauliahkan ana sebagai seorang doktor, buntu ana dibuatnya. Boleh bukak hospital rasanya. Banin panggil ana doktor sampai abang2 guide pun terikut sama. Heheh... Feymes kejap.

Lepas tu extend trip, miss class 2 hari. (Ana tak pernah tak dtg sekolah lagi tahun ni) Apabila 3 orang budak ittihad tak datang, masa ana call maziah dari jerantut dia memberitahu bahawa keadaan kelas unusually senyap. haha... baru korang tahu rindu..

Hari rabu ana datang sekolah orang tengok ana macam tengok hantu. Haha. Tak kurang jugak yang tersenyum menyapa mesra.. Orang pelik ana dtg patutnya cuti. ANA rindu SEKOLAH. Suka hatilah nak datang. Ada orang merayu-rayu suruh ana dtg, oh well nak buat macam mana, terpaksa dtglah.. (oh tidak fathimah sudah mula merepek..) Dalam kelas takleh nak fokus, teringat kat gunung tahan sampai tersyahid sepanjang masa dalam kelas bm masa klasmate tgh bentang komsas. Ana mmg dah tak tahan lagi.. Ngantuk sangat sangat sangat sangat.... Ohh bila penyakit ni nak hilang?? Rindu sgt dengan gunung tahan.....

Sudah, sebelum fathimah membebel merepek2 baik berhenti sekarang.


(sila klik thumbnail)Kami dah berjaya tawan gunung tahan!! Tapi... Kamera girl tak dapat masuk gambar... Sedih tau...

Malas nak cerita detail2... Nantikan buku perkongsian pengalaman kami. Berapa bulan lagi nak keluar tak tahulah...


Salam rindu pada batch 11,
dOkToR

4 comments:

Hakim The Lanun said...

syukur nti da smpai...
klau x klas sunyi jer...
wakaka~

tmah said...

:P

farhana zain said...

tmah bangge la tuhhh

+batumulia+ said...

huhuhu...jd ajk kcerian class r...thehehe...