Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Sunday, 22 March 2009

vOtE fOr EaRtH!

InThe Name of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.




Ok semua! 28 Mac (SABTU) ini sama-sama kita undi untuk BUMI. Kalau kita sayang bumi, hitamkeluar (blackout) lah untuk satu jam, 60 minit. Dari pukul 8.30 PM sampai 9.30 PM.

Ini adalah salah satu usaha untuk menyokong kepada usaha mengurangkan suatu yang kita selalu dengar: GLOBAL WARMING.

Ada juga cara lain untuk memperlahankan global warming,

- jangan buka peti sejuk untuk jangka masa yang lama

- kurangkan guna aerosol

- dan banyak lagi.

Haa, jadi kita ni hamba Allah yang bersyukur kan? Jadi, mari sokong Earth Hour!

Ya Allah, redhai usaha kami ini. Jadikan kami hamba-Mu yang selalu mensyukuri-Mu.

[Siapa sokong, sila sampaikan tanda sokongan kamu pada ruang respon entri ini, jzkk!]

^_^

P.s: Macam mana kalau yang duduk di asrama ya? Bisa saja solat isya' dan prep dalam kegelapan malam yang indah! ;)

6 comments:

thaif ^^ said...

bismillah

ana sokong~

[biar mergastua tidak menangis lagi dan manusia mapu menghiasi senyuman pada diri dan hati :) ]

Anonymous said...

solat isya dalam gelap ?

+akufobia+ said...

solat kat court.da tak gelap sangat.best lagi kalau ada cahaya bulan kan.syahdu duh.islam tu da mudah.jangan dimudahmudahkan lagi.ngee.best la budakbudak asrama.tak payah prep.suka.haha.boleh main nyoroknyorok kejap.cari sulaim sampai dapat.haha.

akiem said...

yay!
saya sokong 100%
promotion kt skola psal prog ni cm xde jer
suro la klab alam sekitar ker ape

+akufobia+ said...

hu.siapa ahli batch 11 yang join kelab alam sekitar?huhu.time ni la nak promote kelab korang yang best tu.kiki.

Istadit said...

salam ~

KLCC juga tutup masa tu. Ada video yang sempat diambil ^_^