Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Thursday, 22 November 2007

Jejak Kasih

Sarah Iman.

Angkat tangan siapa ingat lagi si Sarah ni! Sarah dulu kelas 1 Bukhari ngan 2 Ibnu Majah. Penolong ketua kelas berwibawa dan kejam. Haha. Yelah, dulu dia suka denda orang tak pasal2.

Dia ni best friend ana masa kecik2. Maklumlah, ana kan pendiam, dia ni pembising, jadi bulehler. Sarah ni kawan ana yang first bagi hadiah birthday. :P Ana simpan agi hadiah dia masa darjah 2 seh.. Apelagi ek. Budak nih pandai giler sampai ana menyampah. hahaha.. Pastu dia selalu jakun pasal adik2 dia sebab adik dia ramai, err 3 adik consider ramailah tu ek? Lagi, dia punya nombor tepon rumah nombor tepon yang pertama ana hafal. Ana rasa ana hafal no tepon dia sebelum ana hafal no rumah sendiri. kahkahkah...

Pada suatu hari, dia kata dia akan ikut family dia pindah ke KL. Hoho. Apalah yang budak 8 tahun mengerti, ana macam tak berapa kisah. haha. Pastu akhir tahun tu, dia pun pindah... Huhuu... Lepas tu ada jugak kitorg balas2 surat, tapi ana kan pemlas nak tulis surat, jadi err faham2 jela. Masa tengah UPSR surat drpd dia sampai. Dia cakap dia akan pindah rumah. Huahua. Dia bagi alamat rumah tu, tapi surat tu hilang masa ana pindah rumah (kot).

Lost contact.

Tahun lepas, ana jumpa abang dia, Muadz kat Muar masa banjir tu. Abg dia datang tolong DERU. Ana ingat nak mintak dia sampaikan salam pada Sarah, tapi oh well anakan pemalu. :P Dah terlepas peluang.

Betullah dunia ni kecik je. Kuasa Allah yang teramat besar...

Baru2 ni ana pergi program xrek. Masa icebreaking tu, abg fasi suruh pecah2 masuk kump 5 orang untuk saje2 perkenalkan diri. Orang yang duduk sebelah kanan ana pon cakapla,
"Nama ana, Sarah Iman binti Khairul Azhar"
WHAT?? Ana buat muka tak percaya dengan penuh kejakunan. This is you?!

Ana sebenarnya dah tokleh nak cam muka dia. Haha. Budak2 Hidayah sume jakun2 jejak kasih. Safiah, Hanan, Huda sebenarnya tak kenal pun si Sarah ni, tapi diorg tau ana dah lama cari dia. At last!

:D

Tudung putih.

Yahoo!! Ana dah lagi tinggi drpd dudak yang dulu lagi tinggi drpd ana.. Hehehehe......

9 comments:

Aya said...

Haaaaaaaaaaa!!!!!
Nt jumpe Sarah!!!

Peh, lain giler dr yg ana ingat dier dulu. Gambar die yg die kasi ana pun ana ade simpan lagi...

Lainnye...

(die tak la kejam sgt :P)

Mashizaki Keikan said...

weih... ni blog timah ke blog batch??? hohoho...

tmah said...

nadia,
hehe... jeleslah jeleslah... tulah.. ana pun tak cam dah.. tapi abg dia ana kenal. hahaha...


angah,
wek wek... org nak bgtau semua orang paal sarah iman... :P

Aya said...

@tmah

ha'ah, jeleeeeeees sgt nih. agaknye klu x de ice breaking, nt tak tau langsung kut tu die.

Apparra, abg die cam... yang dienyer tak plak

tmah said...

tak semestinya.. sebab kitorg pakai nametag. hehe.

najihahmn said...

ana tak kenal pun dia, tp slalu denga nama dia...bila jumpa time xrek tu, ana buat2 kenal je lah...padahal ana tak pernah pun nmpk muke dia walaupun ana dulu srih..

safiahkd said...

hahahah.. ana mase tuh satu kump same fathimah.. jakun sangat! hahah..

ayeez said...

x tau sape sarah iman...T_T + =_=

Aya said...

sarah iman? laa, tak kenal ke...

rh, tmah, die pindah darjah brape a? lupe lak...

tak mintak address ke e-mail ke?