Dimulakan dengan

Dimulakan dengan

Tuesday, 11 December 2007

kemaafan dipinta

assalamualaikum,

harap-harap sape yang
terasa pada ana hari tuh, ana nak mintak maaf. mmg bende nih dah lame, tapi masih berparut pada hati ana. setelah sebulan lebey ana mengepost post tuh, baru ana terfikir...kenapa ana tak mintak maaf ah? perkataan paling tepat pada ana..pengecut + ego.

ego? mmg ana ego. ana mengaku sbb dari dulu ana mmg ego. safiah selalu je cakap ana ego. ana mengaku...

pengecut? mmg datang dari hati ana. konon nak tegakkan kebenaran..tapi sbenanye takut nak menerima kebenaran. faham tak ape ana nak sampaikan?
tak kisahlah...tapi ana nak betau kat sini.

ana tak berniat langsung nak jatuhkan maruah banat
ana tak berniat langsung nak jatuhkan maruah diri ana
ana tak berniat langsung nak naikkan kemarahan korang

berita terburuk dalam hidup ana
seorang wakil tingkatan banat f3 menjatuhkan sendiri maruah banat f3.

bagoskan tajuk tuh?

sbenanye ana dah malu gile nak muncul kat blog nih apatah lagi nak post kat sini. tapi sbb ana fikir, ana sayang batch nih. ana sayang kengkwn ana, ana x kehilangan kawan2 ana. ape salahnya ana kurangkan ego ana,kan?

enough pasal tuh. ana harap korang maafkan ana. pada sesiapa yang terlibat dalam pergaduhan hari tuh, maafkan ana sbb analah puncenye.

cuti nih ana punye otak boleh dikatakan dah tak dapat berfungsi dengan baik. yelah, bayangkan sebelum PMR masuk input bebyk sekali dalam otak, pastuh dah masok byk2 tuh, tentibe je stop. mane x terkejut otak macam tuh? sbb tulah dah tak dapat berfungsi dengan baik.

yang tahu, duduk rumah kekadang tuh best, kekadang tuh rase mcm bosan sgt. best kalau ade bende nak buatlah. yang tau, cuti nih byk belajar masak ngan mak.hahaha (berlagak!) dan berat badan semakin naik sbb asyik makan je. hehehe...kalau bosan tuh sbb xde bende nk buatlah. hari-hari rutin yang same, kecuali kalau hari tuh ana buat perbezaan sket dlm rutin harian. tuh jelah..

result PMR? hmmh...ntahlah. sape yg x takutkan nk ambik result? ana mcm nk ape dah takut punye pasal. kalau result ana ok, ana ambiklah science tulen, tp kalau result ana cam ape je, pasrah jelah ana ambik science sosial. tp yg ana tau, ana still akan ambik add math. dalam hati sbenanye mmg nak ambik science tulen..

kengkwn yg lain pon dengar citer sampai mimpi2 pasal result PMR. ana setakat takut jelah, x sampai mimpi lagi. selalunye, ape yg kite mimpi nih ade dua. satu sbb ade petanda, satu lagi sbb imaginasi kite. dan ana rase mimpi kwn2 nih sbb imaginasi mereka yang melampau, asyik fikirkan je kot...ana main buat je hypothesis nih...lagipon ana bace drpd majalah.

rindu ah nk pegi sekolah...tah pape jekan? mase sekolah asyik nk memonteng je, tp dah cuti mcm nk gi sekolah balik. jumpe kengkwn yang lain.. kengkwn satu batch. tentibe kan, ana rindu ngan asiyyah. yelah, lepas PMR je terus die balik rumah die kat terengganu. mase rehlah pon die xde, rindu seh ana nk cubit pipi die. ingat asiyyah, semestinya mesti teringat mardhiyyah sekali.

mardhiyyah, ana mmg sedey abes ingat pasal die. yelah, die pindah ramai yg x tau sbb mardhiyyah x bagi bagitahu. ana mmg sedey sgt bile.. sape ek yg betau ana? izzah amalia kot. die kate mardhiyyah dah pindah sekolah. ana...x tau perasaan ana mase tuh. marah gaklah kat die sbb x betau die nk pindah bercampur baur dengan sedey sbb diekan kwn kite. tp bile ingat balik, mungkin kalau die betau kite semua, nnt die sedey yg amat pastuh die x nak pindah. mungkin...mungkin.

lagipon die pindah bkn atas kerelaan diekan? mak die yang suruh die pindah. sedey gaklah die x ambik PMR sensame ngan kite. huhuhu..padahal name die ade dalam senarai calon PMR. huhuhuuhu... mcm mane agaknye khabar die sekarang? dahlah dah lost contact. apelah....sape yg ade email die?

khas untuk mardhiyyah

dikau membuat hidup kami ceria
dengan senyummu kami memuja kebesaran
Tuhan yang maha Esa
bahgia kami rasat
ika bersamamu
tiada apa yang dapat digambarkan
membawa sinar baru
janjimu kepada kami

sentiasa di sisi kami selalu
menempuhi segalanya
namun kini kau tiada lagi
mungkin kitakan bertemu
takdir penentu
namun akan kami teruskan hidup ini

akan kami buktikan segala cita dan janji
suatu hari nanti
janjimu kepada kami
sentiasa di sisi kami selalu
menempuhi segalanya
namun kini kau tiada lagi
mungkin kita kan bertemu
takdir penentu
sukar untuk kami temui lagi
insan mulia yang sejati
suka dan duka bersama kita lalui
namun akan kami teruskan hidup ini

akan kami buktikan segala cita dan janji
suatu hari nanti
janjimu kepada kami
sentiasa di sisi kami selalu
menempuhi segalanya
namun kini kau tiada lagi
mungkin kitakan bertemu
takdir penentu....

mardhiyyah, ana tunggu nk jumpe nt!
kalau nt adekan,
nnt ana bagi anugerah
'banat tertinggi dekat batch sebelas'
haha.

dan asiyyah
walaupon die jauh nun di terengganu
xpe
die tetap akan masok SMIH taun depankan?


janji kita..

sekian,assalamualaikum.

pepagi buta,
ayam x berkokok lagimasih tak tido
walaupon dah pukul 3
masih x dapat lelapkan mata
walaupon badan penat
masih segar otak

Tuesday
11 Disember 2007
3.19 am

1 comment:

g_hah said...

alifah, setahu ana lah kan, asiyyah dah tak masuk SMIH lg tahun dpn sbb abg dia dah habis sekolah, so dia kene skolah kat tganu je lah kot...